Tako lahko morje pozitivno vpliva na vaše zdravje …

morje

Dopusti so tik pred vrati, zato verjetno že razmišljate, kako boste uživali na morju in soncu. Mi pa vam razkrivamo, kako lahko morje pozitivno vpliva na vaše zdravje.

Znanstveno je dokazano, da so ljudje, ki živijo na območju Mediterana, med najbolj zdravimi na svetu. Poleg njihove prehrane pa zdravju dobro dene tudi bližina morja. Znanstvene raziskave so namreč dokazale, da nas bivanje v bližini morja osrečuje.

Kako morje vpliva na naše zdravje?

Ne le da dobro vpliva na fizično zdravje, temveč tudi na psihično. Bivanje v bližini slane vode sprošča, opazovanje valov pa obnavlja telo in um. Morje prav tako vpliva na boljšo psihološko aktivnost – tudi če se ob morju le sprehajamo.

Plavanje v morju predstavlja vadbo za celotno telo, izboljšuje prekrvavitev in krepi imunski sistem. Raziskave so pokazale, da imajo vitamini, minerali in amino kisline, ki se nahajajo v morsko vodi, protivnetne in antibakterijske lastnosti.

Če plavamo v topli morski vodi, to izboljšuje simptome astme in bronhitisa ter blaži bolečine v sklepih.

Dokazano je tudi, da magnezij, ki se nahaja v morski vodi, vpliva na boljšo elastičnosti kože in jo naredi bolj zdravo, napeto in lepšo.

Ne smemo pa pozabiti niti na morski zrak, ki povečuje raven serotonina v telesu, zato smo bolj budni in sproščeni.

 

10 poletnih lepotnih pravil, ki jih morate poznati in upoštevati

Foto: Joe_McUbed / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs