To je kava, ki je osvojila svet in sedaj si jo lahko pripravite tudi sami

kava

Pred vami je še ena kremna kava, ki je postala viralni trend in ki jo morate nujno preizkusiti. Sploh, če obožujete cimetove rolice.

Eden glavnih jesenskih trendov, ko se prične hladnejše vreme, so zagotovo kremne kave. Pumpkin Spice Latte je že nekaj let pravi hit jeseni, sedaj pa se je na družbenih omrežjih pojavil novi recept za kavo, ki ima okus po cimetovih rolicah. Če jih obožujete, bo ta kava prava za vas. Gre za kavo z zelo kremno teksturo, omamnim cimetom in vonjem po vaniliji v kombinaciji z močnim espressom. Prav tako pa je ta recept veliko preprostejši za pripravo kot tisti slavni, prej omenjeni.

Cinnamon Rolls Latte

Sestavine:
  • 2 skodelici espressa
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 2 skodelici mleka
  • 2 žlički sladkorja ali medu
Priprava:

V lonec dajte mleko, sladilo, cimet in vanilijo ter vse skupaj segrejte na visoki temperaturi. Ko mleko zavre, ga takoj odstranite s štedilnika ter napitek prelijte v skodelico. Če želite, lahko iz nekaj mleka naredite tudi peno. Nato v skodelico z mlekom dodajte espresso, ki ste ga pred tem skuhali. Na koncu dodajte še peno (lahko tudi stepeno sladko smetano) ter okrasite s cimetom v prahu. Uživajte v slastnem okusu kave.

 

Poglejte si tudi recept za Pumpkin Spice Latte.

Foto: Nerudol / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr