S tem 20-minutnim treningom boste pokurili več kalorij kot s tekom
Tabata je odlična izbira, če želite svojo vadbo dvigniti na novo raven. S tem 20-minutnim treningom boste namreč pokurili več kalorij kot s tekom. ...
Vsi vemo, da je zelenjava nujen del skoraj vsakega obroka, saj vsebuje veliko vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov. Prav tako pa ne rabi biti dolgočasna, saj obstaja veliko načinov priprave. Za vas smo sestavili seznam 13 vrst zelenjave, ki imajo največjo hranljivo vrednost.
Glede na raznolikost zelenjave, ki nam je dostopna v različnih letnih časih, je prehrano najbolje prilagoditi trenutni izbiri, ki jo imamo na voljo. Prav tako strokovnjaki priporočajo, da čim večkrat v svoje obroke vključite zeleno zelenjavo, saj vsebuje vitamine in minerale, kot so železo, folna kislina in magnezij, ki so nujni za normalno delovanje organizma. Zelenjava pa je prav tako odličen vir energije.
Pomembno je poudariti, da je zelo pomembna tudi priprava zelenjave. To pomeni, da če jo boste kuhali predolgo, ji boste zmanjšali hranljivo vrednost. Najbolje je kupovati sezonsko zelenjavo, še najbolje domačo od lokalnih pridelovalcev. Ko pa sveža zelenjava ni dostopna, lahko kupite tudi zamrznjeno, saj tudi ta vsebuje veliko hranljivih snovi.
Pripravili pa smo tudi seznam različnih vrst zelenjave, ki imajo največjo hranljivo vrednost:
S temi štirimi prehrambenimi navadami boste pospešili topljenje maščob
Foto: peredniankina, Elena_Danileiko / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr