To so razlogi, zakaj bi morali piti vodo z limono

vodo z limono

Čas je, da vodo z limono vzamemo bolj resno, saj nam nudi veliko več kot le osvežitev. Preverite, kateri so razlogi, zakaj bi jo morali vključiti v svoj vsakdan.

Krepi imunski sistem

Prva in najpomembnejša stvar je, da limona krepi naš imunski sistem, ki nas ščiti pred boleznimi, bakterijami in prostimi radikali. Da bi se vaš organizem vedno uspešno boril proti boleznim, ga okrepite z dnevno dozo vitamina C. Ena limona vsebuje kar 31 mg vitamina C, zato jo stisnite in sveže stisnjen sok prilijte v steklenico z vodo.

Pomaga pri prebavi

Če imate težave z želodcem, verjetno limona zaradi svoje kisline ne bi bila ravno vaša prva izbira. Vendar vam moramo povedati, da limona dejansko pomaga pomiriti želodec. Tudi ayurveda pravi, da je potrebno vsako jutro spiti kozarec tople vode z limono, saj le-ta stimulira našo prebavo.

Odlična je proti slabosti

Ste noseči in imate slabosti ali pa vam je slabo na potovanjih? Potem vam predlagamo, da pijete vodo z limono. Kozarec vode z limono bo nevtraliziral kislino v želodcu in zmanjšal slabost.

Povečuje hidracijo

Vsi vemo, da bi morali dnevno spiti vsaj 2 litra vode, vendar se marsikdo tega ne drži, saj mu okus ni všeč. Če pa vodi dodate malo limone, bo zagotovo veliko boljša, obenem pa tudi osvežilna.

 

9 koristi pitja kokosove vode

Foto: wmaster890 / Getty Images Plus via Getty Images