To so razlogi, zakaj je tudi med menstruacijo dobro telovaditi

med menstruacijo

Večina žensk med menstruacijo ne telovadi, saj se ne počutijo dobro ali jim je neprijetno. Resnica pa je, da je vadba med menstruacijo pravzaprav lahko zelo koristna. Poglejmo, zakaj …

Vadba med menstruacijo namreč pospešuje cirkulacijo krvi, zmanjšuje napihnjenost, prav tako pa pomaga pri blaženju menstrualnih krčev. Edino zlato pravilo za vadbo v tem času je, da ne dvigujete težkih uteži in da vadba naj ne po prenaporna.

Sprehod

Najboljša vadba v času menstruacije je lahkotna kardio vadba. Sprehajanje vpliva na mišice ter pospešuje bitje srca. Če boste to počeli vsak dan, boste okrepili telo, sprehod pa vas bo tudi pomladil.

Tek

Če ste napihnjeni ali se tako vsaj počutite, pojdite teči. Seveda pa imejte v mislih, da telesa ne preobremenite. To pomeni, da morate vedeti, kdaj odnehati. Tek po pospešil cirkulacijo krvi in izboljšal vaš metabolizem. Po teku pa vedno obvezno spijte veliko vode.

Aerobika

Aerobika je odlična vadba v času menstruacije, saj se boste med izvajanjem le-te preznojili. 30-minutna vadba pa bo povečala raven vaše energije.

Vaje za trebuh

Trebušnjaki so odlična vaja v tem obdobju. Z njo boste sprostili trebušne mišice. Morda si sedaj mislite, da trebušnjakov med menstruacijo ne bi smeli izvajati, ampak ravno nasprotno, pomagali vam bodo pri blaženju bolečine zaradi krčev.

Vadba doma

Med menstruacijo enostavno nimamo volje, da bi odšli v telovadnico, ampak nič zato. Dovolj je že, če naredite nekaj vaj in vaše počutje bo veliko boljše.

 

Zakaj imate med menstruacijo prebavne motnje?

Foto: Ridofranz / Getty Images Plus via Getty Images