Vas boli vrat? Imamo dve vaji, ki vam bosta pomagali

boli vrat

Ali ste vedeli, da bolečina v vratu prizadene kar 25 odstotkov odraslih oseb? Če tudi vas boli vrat, imamo dve vaji, ki vam bosta pomagali.

Ste se prebudili z bolečim vratom in bolečina čez dan ni izginila? Rahlo zategovanje vratu in bolečina sta pravzaprav zelo pogost pojav, ki prizadene med 18 do 25 odstotkov odraslih oseb, vsak pa se je vsaj enkrat v življenju soočil s temi težavami. Na srečo pa obstajajo vaje, ki lahko bolečino zelo zmanjšajo. Poleg tega so te vaje odlične za izboljšanje fleksibilnosti vratu.

Vaja za raztezanje vratu

Ta vaja je nežen način za sproščanje napetosti v vratu in ramenih. Brado spustite proti prsim, takrat boste tudi začutili raztezanje zadnjega dela vratu. Nato glavo nežno nagnite v levo in s tem raztegnite predel do desnega ramena. V tem položaju ostanite eno minuto, nato pa ponovite na nasprotni strani. Vsako stran oddelajte 3-5-krat.

Sedeči ‘twist’

Ta vaja bo raztegnila vaš vrat. Vsedite se na stol, boki naj bodo poravnani naprej in pazite na to, da se bo obrat začel v spodnjem delu hrbta. Najprej se obrnite v desno in levo roko položite na stegno. Desno roko pustite ob telesu in v tem položaju ostanite do 30 sekund. Vajo ponovite tako, da se obrnete v levo. Vsako stran oddelajte 3-5-krat.

 

13-minutni izziv za naš um: nov trend meditacije, ki je idealen za vse, ki nimate veliko časa

Foto: Photodjo / Getty Images Plus via Getty Images