Vas muči nespečnost? Poskusite naravna zdravila

nespečnost

Če vas muči nespečnost in ne želite jemati klasičnih zdravil, poskusite naravna zdravila proti nespečnosti.

Nespečnost ali insomnia je najpogostejša vrsta motenj spanja. Povzroča težave s spanjem in pogosto zbujanje. Prav tako pa lahko zaradi nje posledično nastanejo druge težave, kot so kronična utrujenost, tesnobnost ali celo depresija. Študije kažejo, da se s simptomi motenj spanja na eni točki v življenju sreča približno tretjina vsega prebivalstva. Vedno pa ni dobro kar poseči po klasičnih zdravilih, saj so naravna veliko boljša za naše telo. V nadaljevanju si poglejte, katera so naravna zdravila proti nespečnosti. (Nespečnost in stres slabita pomnjenje)

1. Muškatni orešček

Ta začimba vam bo pomagala, da se sprostite, če ste pod stresom. Če imate težave s spanjem, pred odhodom v posteljo spijte čaj muškatnega oreščka. Pri tem morate paziti le na to, da ne pretiravate s količino. Večje količine muškatnega oreščka lahko namreč povzročijo halucinacije.

2. Kamilica

Kamilični čaj je že od nekdaj znano zdravilo v boju proti nespečnosti. Da bi zares učinkoval, mora biti malo močnejši.

3. Sivka

Sivkino olje se v aromaterapiji uporablja kot tretma proti nespečnosti. Je zelo sproščujoče, pomaga pa tudi v boju proti migrenam.

4. Hmelj

Hmelj je odličen naravni sedativ, zato se uporablja za pomirjanje živcev in kot naravno zdravilo proti nespečnosti. Ta rastlina blaži nervozo, nemir in stres, vzpodbuja boljši spanec ter krepi živce.

 

 

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images