6 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete na materinski dan

materinski dan

Tokrat se bomo posvetili samo vam, drage mame. Zato je pred vami nekaj idej, kaj lahko počnete na materinski dan, ki ga praznujemo jutri, 25. marca.

Potovanje je super ideja …

… ampak ne toliko v resničnem smislu, kot v prenesenem pomenu. S tem mislimo, da tudi, če ne morete odpotovati v Pariz, lahko okus Francije pripeljete v vaš dom (ali katerekoli druge destinacije, ki vam je všeč). Za zajtrk specite dišeče francoske rogljičke in si skuhajte kavo, za malico si naredite prikupne sendviče iz francoza, sira in sadja ali pa si za kosilo preprosto naročite vašo najljubšo jed.

pariz

Glejte družinske posnetke

Materinski dan je kot nalašč za obujanje spominov, zato poiščite stare albume ter posnetke in se z družino namestite pred TV. Verjemite, vaši otroci bodo z veseljem opazovali posnetke, na katerih ste bili majhni. Prav tako pa bodo navdušeni nad fotografijami, ko so bili dojenčki. (Materinski dan: zgodovina praznika in zanimivosti)

Razvajajte se

Nič ni narobe, če si za materinski dan zaželite nekaj časa samo zase, da se sprostite. Lahko se greste razvajati v lepotni salon ali na masažo, lahko si le vzamete čas za sprehod ali prosite moža, da on zjutraj uredi otroke in si privoščite malo več spanca.

Posadite cvetlice

Če imate na vrtu še nekaj prostora, si ustvarite svojo cvetlično oazo. V to aktivnost vključite tudi otroke, ki vam bodo pomagali pri saditvi cvetlic, prav tako pa naj na majhne kartone kaj narišejo ali napišejo, nato pa jih zalepijo na palčko in dajo v zemljo poleg cvetlic. Kmalu boste vsi občudovali svojo čudovito kreacijo. (Najlepše cvetlice za materinski dan in njihov pomen)

cvetlice

Pojdite na sladoled

Vsi obožujemo sladoled, zato je odlična ideja, če se celotna družina odpravi do najbližje sladolednice ali slaščičarne, kjer se boste posladkali.

Preberite dobro knjigo

Večer lahko zaključite tako, da se udobno namestite in berete svojo najljubšo knjigo. Tako se boste sprostili in lepo zaključili svoj dan.

 

5 najboljših filmov za materinski dan

Foto: petrenkod, Tom Merton, SbytovaMN / Getty Images Plus via Getty Images