Poročne torte: Stili, barve in dekoracija

poročne torte

Pri poročni torti po navadi velja, da se jo prilagaja ostalim detajlom poroke – kot so vabila, poročna obleka, barvna nit poroke, kraj slavja, poročni šopek ali kakšna specifika para, ki jo želita mladoporočenca obeležiti tudi na torti. Mi pa smo pogledali, kakšne poročne torte so ‘in’ v tem letu.

Trendi poročnih tort

Izbiro poročne torte pa narekujejo tudi trendi in leto 2022 pri poročnih tortah prinaša ‘zmešnjavo’ na več nivojih.

Vintage stil

Na eni strani bodo aktualne skromne, intimne poroke v naravi in temu primeren vintage stil torte, kjer bo veliko elementov lesa, suhega cvetja in zelenja, barve pa v toplih naravnih odtenkih, od peščenih barv do raznih barvnih pastelov. Stil ‘manj je več’, kjer prevladujejo s kremo obmazane torte brez sladkorne mase, le z nekaj detajli, kot so zelenje in lesen napis na vrhu torte, bodo na takšnih porokah prava izbira.

Drznost brez meja

Na drugi strani bodo na vrsti poroke, na katere se je čakalo več kot dve leti, kjer se bo kazala drznost in razkošje na vseh nivojih in stil ‘več je več’ bo veljal tudi na tortah. Za vse drzne bo izbira močno roza barve v kombinaciji z oranžno zadetek v polno. Nič manj bogata ne bo kraljevo modra barva z zlatimi detajli ali pa več kot 5-nadstropna torta v zlato-beli kombinaciji.

Večna klasika

Če pustimo trende ob strani, pri poročnih tortah nikoli ne gre iz mode romantičen stil z detajli čipke, v kombinaciji bele in pudrasto roza barve ali pa večna bela klasika z enakim cvetjem, kot ga ima nevesta v poročnem šopku. (Naj cvetje polepša vaš poročni dan)

 

Barva tega leta

Za tiste, ki bi si želeli biti v barvnem koraku z letošnjim letom, pa si lahko torto zamislite v barvi Very Peri, ki so jo pri Pantonu izbrali za bravo leta 2022, in je odtenek med modro in vijolično.

Izbira za torto je vaša in skoraj vse sladke želje vam lahko uresniči mojstrica unikatnih tort Nina, ki ustvarja pod blagovno znamko Torte Nina&Nana – sladke sanje.

 

 

6 trendov poročnih oblek, ki bodo zaznamovali letošnje leto

Foto: Picsale / Getty Images Plus via Getty Images, Pinterest, Torte Nina&Nana – sladke sanje