Kakšna količina izdelka za nego kože je zadostna?

količina izdelka za nego kože

Se vam zdi, da pretiravate s količino izdelkov za nego ali pa vas morda skrbi, da jih nanašate v premajhni količini? V nadaljevanju vam bomo razkrili, kako najti pravo mero in kakšna količina izdelka za nego kože je zadostna …

Kakšna mora biti količina izdelka za nego kože:

Obraz

Ko govorimo o zaščitnem faktorju, bi ga morali na obraz in vrat nanesti za dve dolžini prsta. Po navadi je tako, da ga nanesemo premalo. Kar se tiče ostalih izdelkov za nego kože obraza, po navadi radi pretiravamo. Posledice so nastanek mozoljev, zamašene pore, pri preveliki količini seruma pa razdražena koža. Zadostna količina seruma je v velikosti zrna graha, zadostna količina kreme pa v velikosti kovanca za 2 €.

Lasje

Čeprav je količina izdelkov z nego las odvisna od dolžine in gostote las, tukaj velja eno pravilo: manj je več. Prevelike količine kreme in pene za oblikovanje, seruma za lesk las, kot tudi balzama za lase lahko pospeši proces nastanka mastnih las, prav tako pa pride do izgube volumna. Če uporabite preveč šampona, boste lase morali dalj časa spirati, to pa jih bo izsušilo in poškodovalo korenine. Strokovnjaki pravijo, da je lase najbolje prati z majhno količino šampona.

Telo

Medtem ko lahko uporaba velike količine gela ali pene za tuširanje izsuši kožo, pa ne moremo pretiravati pri uporabi vlažilnega losjona ali mleka za telo, prav tako pa ne pri uporabi zaščitnega faktorja. Tukaj velja pravilo, da je bolje nanesti več izdelka, kot premalo.

 

Lepotna rutina: vrstni red nanosa izdelkov je izredno pomemben

Foto: Tatiana Volgutova/ Getty Images Plus via Getty Images