Zato morate čim prej oprati krtačo za lase – dokler še ni prepozno

krtačo za lase

Že več kot leto dni na TikToku spremljamo čudne, slabe in tudi zelo koristne ter dobre nasvete. Od zamrzovanja beauty blenderjev, do receptov, … Zadnji trend pa nas je prisilil, da ga preizkusimo kar takoj. Preberite, zakaj morate krtačo za lase oprati čim prej …

Čiščenje čopičev smo (upamo) usvojili, nekako pa vedno pozabimo na krtačo za lase. In ker ima veliko ljudi težave z izrazito mastnimi lasmi, ki so povrh vsega še tanki, morda ni težava v sami negi las ali tipu las, temveč v krtači, s katero lase vsak dan češete. Zanemarjanje krtače za lase pa lahko škoduje tudi vašemu zdravju in privede do infekcij.

Na krtači za lase se namreč znajde ogromno odmrlih celic, raznih ostankov izdelkov za nego in oblikovanje las, vse to pa je idealno gnezdo za bakterije in glivice. Ker so nakopičene na krtači za lase, jih vsakič znova vrnemo na lasišče, zaradi česar postanejo lasje hitro mastni. Nastanejo pa lahko tudi razne infekcije. Zato se priporoča, da krtačo za lase čistite enkrat tedensko. Na ta način se boste temu izognili.

@everything_tidy

This is disgusting ? #fyp #foryou

♬ original sound – user9994386725616

Na TikTok posnetku uporabnica @everything_tidy krtače za lase namoči v vodi in doda blagi šampon ter jih pusti stati nekaj časa. Nato jih je potrebno še dobro oprati in posušiti na zraku. Tako, zdaj vemo, kako, zato se kar lotimo čiščenja.

 

 

Foto: Ekaterina Bondaretc / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr