5 kratkih nasvetov, s katerimi se boste lažje borili proti stresu

stres

Vsi bi si želeli manj obveznosti, daljši dan, bolj mirno življenje … Vendar lahko že danes obvladate stres, če se le tako odločite. Za vas imamo 5 kratkih nasvetov, s katerimi se boste lažje borili proti stresu.

Ena največjih zank stresa je ta, da ‘hrani’ sam sebe. Prepričuje vas, da nimate nič časa in podobno. Vendar lahko temu z nekaj nasveti naredite konec.

Najdite svojo mantro

Zapomnite si tri do pet rekov, ki vas bodo vrnili v življenje, ko gredo stvari v napačno smer. Na primer: »Zmorem to« ali »Kar me ne uniči, me naredi močnejšega«. Lahko pa si zamislite tudi lepo sliko, ki vam bo pomagala v trenutkih stresa.

Bodite hvaležni

Težko je biti hvaležen, ko smo pod stresom. Zato si 5 minut dnevno vzemite za to, da se spomnite za kaj vse ste hvaležni.

Pojdite v pravo smer

Naredite si seznam dogodkov, ki so vas tekom dneva razveselili in tistih, ki so vam vzeli energijo. Tako boste videli, v katero smer morate nadaljevati.

Začnite z majhnimi stvarmi

Ne obremenjujte se z velikimi spremembami, ampak začnite pri majhnih stvareh. Spremenite npr. tisto, kaj jeste za zajtrk. To je lahko prvi korak na poti k življenju, kakršnega bi radi živeli.

Na novo si zamislite svoje cilje

Kitajski rek pravi: »Če imate neko težavo, ki je nikakor ne morete rešiti, potem morda to ni več vaša težava«. Najbolje je, da si svoje cilje zapišete in natančneje pogledate, kateri so vam res pomembni in kateri malo manj.

 

Simptomi izčrpanosti: kako jih ločiti od simptomov utrujenosti

Foto: Digital Vision. / Getty Images Plus via Getty Images