5 majhnih mindfulness aktivnosti, ki vam bodo zbistrile um

mindfulness aktivnosti

Predstavljamo vam mindfulness aktivnosti, ki vas bodo pomirile v težkih trenutkih in vam zbistrile um.

Vsak se sčasoma sooči z izgorelostjo ali preobremenjenostjo, zato je dobro poznati tiste majhne stvari oziroma aktivnosti, ki vam lahko pri tem zelo pomagajo. Pri vsem pa se je pomembno zavedati svojih čustev in stanja, v katerem se nahajate, saj vam bo ravno to pomagalo pri premagovanju tesnobe, blaženju stresa in pri pomoči, da prebrodite turbulentne trenutke. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj aktivnosti, ki vas bodo pomirile.

Pisanje

S tem mislimo pisanje dnevnika ali enostavno zapisovanje svojih čustev, misli ter tudi svojih strahov. Svoja čustva izlijte na papir in pustite, da misli tečejo točno tako, kot se počutite. Ta aktivnost istočasno vpliva na razpoloženje in psihično zdravje. Če se bojite, da bo vaše misli nekdo prebral, poskusite s tehniko, da na papir izlijete vsa čustva, jih preberete, nato pa papir raztrgate in vržete v smeti. Na ta način se boste počutili veliko bolje.

dnevnik

Vadite hvaležnost

Številne raziskave so pokazale, da se lahko počutimo veliko bolje, če se naučimo biti hvaležni. To pomeni, da se lahko ustno ali pisno npr. nekomu za nekaj zahvalite in takoj se boste počutili bolje. Pri tem bodite čim bolj iskreni. (»Fika«: Zakaj bi si morali vzeti več časa za švedsko metodo sproščanja – in zakaj nam lahko tako zelo koristi)

Pazite, kaj jeste

Pazite na prehrano. Obroki so lahko super priložnost za premor in opazovanje stvari okoli vas. Istočasno pa ta čas izkoristite, da jeste v miru – torej odložite mobitel, tablico, izklopite TV ipd.

Meditacija in dihanje

Meditacija ima številne koristi za naše psihično in fizično zdravje, zato je zelo priporočljiva. Tukaj pa je tudi pravilno (jogijsko) dihanje, ki lahko zmanjša stres, ali pa hladno tuširanje, ki dokazano pomaga pri pomirjanju. Izberite svoj najljubši YouTube kanal z meditacijo, si nadenite slušalke in se sproščajte.

Osredotočenost

Ne zadajte si preveč nalog hkrati, temveč se osredotočite na vsako nalogo posebej. Tako boste bolj osredotočeni in manj pod stresom. Prav tako bodo naloge bolje opravljene.

 

Zdrava navada, ki pomaga zmanjšati stres

Foto: Pheelings Media, Anna Gorbacheva / Getty Images Plus via Getty Images