5 nasvetov, kako lažje zaspati in se znebiti nespečnosti

lažje zaspati

Če imate težave s spanjem ali celo z nespečnostjo, potem bo teh 5 nasvetov, kako lažje zaspati, povsem za vas. Upoštevajte jih.

5 nasvetov, kako lažje zaspati:

1. Pred spanjem spijte čaj

Prva stvar, ki jo lahko storite, da bi se pomirili in lažje zaspali, je, da pred spanjem spijete čaj za spanje. Tak čaj je po navadi kamiličen čaj, ki vas bo pomiril, zmanjšal tesnobnost in pomagal pri spancu.

2. Poskusite dihalno vajo 7/11

Meditacijska tehnika, znana tudi kot 7/11, je enostavna dihalna vaja. Deluje tako, da vdihnete in štejete do 7, nato pa izdihnete in štejete do 11. Na ta način svoje telo pomirimo, obenem pa zamotimo naš um. Kot bi izdihnili ves stres.

3. Izberite vzglavnik, ki vam zares ustreza

Povprečna oseba 26 let svojega življenja prespi. To pomeni, da v postelji preživimo 9.490 dni ali 227.760 ur. Zakaj bi se torej zadovoljili s povprečnim vzglavnikom? Izberite takšnega, ki vam ustreza – ali je trši ali mehkejši, izbira je vaša.

4. Pametno izberite posteljnino

Posteljnina, ki je narejena iz 100 % bombaža, je najboljša izbira. Če je posteljnina neudobna, mi pa smo pod stresom, bomo še težje zaspali. Zapomnite si: udobna postelja vam bo pomagala, da se boste sprostili in tudi bolje spali.

5. Uporabite pršilo za vzglavnik

Nežen vonj sivke, ki jo popršite po vzglavniku, vas bo sprostil in zazibal v prijeten spanec. Te arome namreč povzročijo, da naše telo začne proizvajati določene hormone, vključno z melatoninom, ki pomagajo pri dobrem spancu. Na tržišču jih je veliko na voljo, lahko pa si kakšnega naredite tudi sami.

 

Kako spalnico pripraviti za spanje

Foto: Damir Khabirov / Getty Images Plus via Getty Images