
Spomladansko čiščenje doma
Pomlad je tukaj in kot vsako leto, je sedaj čas, da se lotimo temeljitejšega čiščenja našega doma. Pred pričetkom pa je pomembno predvsem to, da se...
Začela se je sezona granatnega jabolka, zato jo izkoristite! Plodovi, polni sočnih rdečih semen, nimajo le čudovitega okusa, ampak so bogati z antioksidanti, delujejo protivnetno (kar lahko zmanjša tveganje rakavih obolenj), so bogati z vlakninami, s kalijem in z vitaminoma C in K. Kako, torej, uporabljati granatno jabolko?
Odrežite zgornji del granatnega jabolka (kjer je ‘krona’) in sadje po dolgem narežite na pet rezin. Semena pazljivo odstranite iz bele lupine. (Pozor: sok pušča trajne madeže, zato bodite previdni!) Druga metoda je, da granatno jabolko prerežete na polovico in z leseno žlico strgate, dokler vsa semena ne padejo v posodo.
Zmiksajte semena granatnega jabolka in sok precedite v kozarec. Popijte ga pred vadbo. Raziskave kažejo, da naravna vsebnost nitrata iz tega sadja pospešuje oskrbo mišic s kisikom.
… na vse, kar vam pade na pamet: od jogurta in smutija (kot sladica), do solat, brusket, jedi z rižem, itd.
Semena granatnega jabolka zmešajte v mešalniku z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in italijanskimi začimbami. Dobili boste čudovit preliv za solato, ki ga lahko uporabljate tudi kot marinado za zelenjavo in meso.
Preprosto ga lahko tudi očistite in jeste z žlico iz sklede. Vas moti, da se mučite z lupino? V trgovinah lahko kupite tudi že očiščenega.
Superživila za vaše intimno zdravje
Foto: Levkr / Getty Images Plus via Getty Images