Recept za bananine palačinke s svežim sadjem

bananine palačinke

Vedno delate le klasične palačinke? Poskusite bananine palačinke, ki so povsem enostavne in zelo okusne – popolne za zajtrk.

Ste se že naveličali zajtrkov, ki so vedno isti? Za vikend si privoščite palačinke. In to ne tiste navadne, ampak v testo dodajte banane. Ker vsebujejo veliko kalija, so zelo zdrave za srce. Uporabite še polnozrnato moko in ovseni napitek. Po želji lahko dodate v testo še pravi kakav ali cimet. Delate lahko večje ali manjše palačinke, povsem po vaši želji.

Potrebujete:
  • eno zrelo banano
  • 2 dl ovsenega napitka
  • skodelico polnozrnate moke
  • kakav po želji
  • sveže sadje za okrasitev
  • kokosovo olje
Recept za bananine palačinke:

1. Zrelo banano dobro pretlačite z vilico ter ji dodajte ovseni napitek in polnozrnato moko.

2. Če je masa preveč tekoča, tako dolgo dodajajte moko, da bo prave konsistence za peko.

3. Dodajte še kakav, po želji pa lahko dodate tudi malo pecilnega praška ali sode bikarbone. V tem primeru bodo palačinke bolj puhaste.

4. V ponev dajte malo kokosovega olja (lahko tudi masla) in počakajte, da se segreje. Nato pa z žlico naredite več manjših kupčkov. Počakajte minuto-dve, da se zapeče na eni strani in obrnite ter kakšno minuto pecite še na drugi strani.

5. Ko so vse palačinke pečene, jih postrezite s svežim, narezanim sadjem. Zraven se zelo priležejo jagode, borovnice in banane, lahko pa izberete tudi drugo jagodičevje.

 

Zato bi morali redno jesti mango …

Foto: ASIFE / Getty Images Plus via Getty Images