V udobju vašega doma si ustvarite wellness oazo

wellness oazo

Če ste v času pandemije veliko časa preživeli doma, je morda dobro, da si tudi vaš dom spremenite v nekaj lepega in koristnega. Poleg dela, vsakodnevnih skrbi glede otrok, za pripravo hrane, za pospravljanje in pranje perila je zdaj čas, da svoj dom spremenite v majhno wellness oazo in si pripravite wellness oddih. Saj, kje pa se boste počutili bolje, kot v lastnem domu? Za vas imamo nekaj idej, kako to storiti.

Kevin Carter, direktor podjetja Hilton Head Health pravi, da je najpomembneje najti ravnovesje med delom ter obveznostmi in osredotočanjem na svoje zdravje. Naredite načrt, s pomočjo katerega se boste obnašali, kot da ste šli v wellness. Naredite si dnevni urnik, pri tem pa vam naj pomagajo aktivnosti v wellnessih. Naj vam bo to navdih za vaš oddih doma.

Prav tako si maksimalno prilagodite svoj dan in aktivnosti ter čas, ki ga preživite ob delu. Razpored naj vključuje neko vrsto jutranjega wellness rituala, popoldanskega wellness premora ter večernega sproščanja. Čez nekaj dni boste opazili, kako ste z nekaj takšnimi potezami nahranili svoje telo in um.

Zavedati pa se morate, da ni nič slabega v tem, da si nekaj časa vzamete zase in za sproščanje. Ravno nasprotno, to bo zelo koristilo vam in celotni družini.

Pomembno pa je tudi, da gledate na svojo prehrano. Obroke načrtujte v naprej in preizkusite različne kombinacije sezonskega sadja in zelenjave, vodo z limono in zelišči za osvežitev … Da vam pripravljanje obrokov ne bi povzročalo stresa, je ključno načrtovanje.

Ključ domačega wellness oddiha je v tem, da se sprostite, si napolnite kad, preberete kakšno knjigo ali revijo in preprosto uživate. To bo blagodejno vplivalo na vas in vaše zdravje.

Spremenite življenjski slog in za vselej opravite s tesnobo

Foto: Brizmaker/ Getty Images Plus via Getty Images