Živila, ki vam bodo zagotovila toliko tekočine kot kozarec vode

živila

Naš organizem mora biti ves čas hidriran. Če čutite žejo, to pomeni, da ste že rahlo dehidrirani, kar lahko vpliva na vaše razpoloženje, spomin in koordinacijo ter na raven energije. Prav tako pa lahko posledično zaradi tega nastane glavobol. Pomembno pa je povedati, da voda ni edini način za zagotavljanje potreb po hidraciji. Obstajajo namreč tudi živila, bogata z vodo, ki vam lahko pomagajo pri vnosu tekočine. Pred vami je 8 živil, ki bodo poskrbela za hidracijo v vročih poletnih dneh.

1. Lubenica

Lubenica je sestavljena iz 92 % vode, 6 % sladkorja in 2 % vlaknin. Ravno zato je odličen način za nadomeščanje izgubljene vode iz organizma.

2. Jagode

Vsebujejo kar 90 % vode in so odlično živilo za hidracijo organizma.

3. Kumare

Kolobarji kumar niso uporabni le za osvežitev utrujenih oči. Kumare namreč odlično hidrirajo tudi vaš organizem, vsebujejo pa kar 96 % vode.

4. Zelena

Zelena je odlično živilo, ki je zelo zdravo. Vsebuje okoli 95 % vode, prav tako pa vlaknine, antioksidante, flavonoide, vitamine in minerale.

5. Gobe

Morda tega do sedaj niste vedeli, vendar gobe vsebujejo kar 92 % vode.

6. Špinača

Podobno kot pri gobah, se šele pri kuhanju vidi, koliko vode zares vsebujejo. Špinača vsebuje okoli 91 % vode.

7. Melona

Ne le da vsebuje 90 % vode, tudi njen okus je izjemno bogat, obenem pa je zelo zdravo živilo. Bogata je z vitaminoma A in C, ki blagodejno vplivata na vašo kožo in lase.

8. Paradižnik

Če pojeste dva cela srednja paradižnika, je to enako, kot bi spili kozarec vode. V paradižniku je namreč kar 95 % vode.

 

Katero sadje je najbolje jesti za zajtrk?

Foto: dashu83 / Getty Images Plus via Getty Images