Celulita se znebite na preprost, poceni in hiter način

celulita

Dejstvo je, da ima večina žensk celulit. Nanj pa nas spet opomnijo prihajajoči toplejši dnevi, ko bomo skočili v lahkotnejša oblačila, kot so obleke in kratke hlače ter poleti tudi v kopalke. Ker celulita na noben način ne morete popolnoma odstraniti, vam svetujemo, da preizkusite enostavne in poceni načine za preprečevanje nadaljnjega nalaganja celulita ter glajenje kože.

1. Prehrana

Zdrava prehrana je najboljši način, s katerim lahko pričnete boj proti celulitu. Vaša prehrana naj bo zasnovana na sadju, zelenjavi in žitaricah. Izogibajte se beli moki in belemu rižu, v prehrano pa vključite tudi morske ribe, kot je losos, saj je bogat z maščobnimi kislinami in pomaga pri zmanjševanju poškodovanih celic ter pri obnavljanju le-teh. (To je zelenjava, ki bi jo morali vključiti na svoj jedilnik, saj ‘uničuje’ celulit)

2. Hidracija

Poleg tega, da je pomembna za naše zdravje, voda pomaga tudi pri izločanju strupov iz organizma. Če se želite znebiti celulita, morate prenehati z uživanjem mastne in ocvrte hrane ter začeti piti zadostne količine vode (vsaj dva litra dnevno), naravnih sokov in nesladkanih čajev.

3. Vadba

Pravilna prehrana in hidracija ne bosta dovolj učinkoviti, če se ne boste gibali. Tek, plavanje, kolesarjenje, fitnes ali joga – to so le nekatere izmed aktivnosti, ki bodo okrepile vaše srce, izboljšale celotno zdravje, cirkulacijo, mišično maso ter posledično zmanjšale vidnost in nalaganje celulita. (Motivacija, zaradi katere boste do poletja v top formi)

4. Masaža

Masaža kože izboljšuje cirkulacijo, zmanjšuje stres in razbija maščobne obloge. Zato je priporočljivo, da si jo privoščite enkrat mesečno. Če nimate te možnosti, si sami masirajte dele telesa, kjer se nahaja celulit. Tudi redna 5-minutna masaža vam bo pomagala pri blaženju celulita, za še boljše rezultate pa uporabljajte losjone in masažna olja, kot sta pomarančno olje in olje grenivke. (Kako celulit omiliti s temi top izdelki)

 

 

Ključni igralci v boju proti celulitu

Foto: Inarik / Getty Images Plus via Getty Images